Prettig Dichtbij Leren

Inloggen

Login

Hier kunt u inloggen op het platform om u in te schrijven voor een cursus. Uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft u eerder in een e-mail ontvangen.
Heeft u nog geen account? Deze wordt automatisch aangemaakt als zich voor de eerste keer inschrijft voor een cursus.


Facebook Twitter

Docenten

  • Zoek docent

Arjan Sterk Msc

arjan-sterk-msc

Arjan is bewegingswetenschapper en fysiotherapeut. Binnen zijn eigen bedrijf, MotionPower begeleidt hij (top) sporters en patiënten met het verhogen van de belastbaarheid en pieken op bepalende momenten. Arjan is daarnaast fanatiek hardloper en wielrenner.

Copyright foto: Rachel den Boer fotografie

Dr. Anneleen Malfliet

dr-anneleen-malfliet

Anneleen haalde in 2013 haar masterdiploma in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (fysiotherapie) aan de Universiteit Gent. Sinds oktober 2018 is zij tevens gepromoveerd aan de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Gent binnen een onderzoek met specifieke focus op chronische spinale pijn. Ze is lid van de internationale onderzoeksgroep Pain in Motion, heeft uitgebreide doceerervaring over chronische pijn en gaf al meermaals cursussen over dit onderwerp in binnen- en buitenland. Haar actuele wetenschappelijke activiteit situeert zich volledig binnen de chronische pijnproblematiek, met specifieke aandacht voor slaapproblemen en nutritionele aspecten. Anneleen is auteur van 22 internationale peer-reviewed publicaties (10 papers als eerste auteur), waarvan haar promotie-onderzoek recent in JAMA Neurology werd gepubliceerd. Daarnaast is ze tevens actief als vrijwillig fysiotherapeut in het Universitair Ziekenhuis Brussel, waar zij op wekelijkse basis patiënten met chronische pijn behandeld.

Dr. Bart Dingenen

dr-bart-dingenen

 

Dr. Bart Dingenen is deeltijds werkzaam als kinesitherapeut in groepspraktijk Motion to Balance te Genk. Binnen deze praktijk richt Bart zich voornamelijk op de revalidatie van sportgerelateerde blessures van het onderste lidmaat. Verder is Bart werkzaam als postdoctoraal onderzoeker en docent aan de Universiteit Hasselt. In september 2015 vervolledigde Bart een doctoraatsproject aan de KU Leuven waarbij statische en dynamische posturale controle metingen werden uitgevoerd bij gekwetste personen (retrospectieve studies na VKB letsels en chronische enkelinstabiliteit) en niet-gekwetste personen (cross-sectionele en prospectieve studies in relatie tot knie- en enkelpathologie). Zijn huidige onderzoekslijnen gaan verder in op VKB problematiek en overbelasting blessures van het onderste lidmaat.

Dr. Ben van Cranenburgh

dr-ben-van-cranenburgh

Ben van Cranenburgh studeerde geneeskunde in Amsterdam en werkte daarna vele jaren als wetenschappelijk onderzoeker bij het Centraal Instituut voor Hersenonderzoek. Hij is gepromoveerd op een neurofysiologisch onderwerp (“Neuronal Firing Patterns” ). Bij het Revalidatie Centrum Amsterdam verrichte hij klinisch onderzoek naar neuropsychologische functiestoornissen bij CVA patiënten. In 1987 richtte hij het instituut voor toegepast neurowetenschappen op (Stichting ITON, Haarlem), waar hij tot op heden werkzaam is.

Dr. Isabel Baert

dr-isabel-baert

Isabel Baert is manueel therapeute, werkzaam als post-doctoraal onderzoeker in de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie van de Universiteit Antwerpen. Zij maakt deel uit van de internationale onderzoeksgroep “Pain in Motion” en haar onderzoeksexpertise ligt met name op de functionele evaluatie van patiënten met osteoartrose vóór en na het plaatsen van een totale gewrichtsprothese en op de rol van een veranderde centrale pijnverwerking.

Dr. Jan Pool

dr-jan-pool

Jan Pool is epidemioloog en senior onderzoeker bij het lectoraat Leefstijl & Gezondheid van de Faculteit Gezondheidszorg aan de Hogeschool Utrecht en is als docent verbonden aan de Master Fysiotherapie. Binnen het lectoraat biedt hij ondersteuning aan het onderzoek van de promovendi en draagt zorg voor de verbinding masteronderwijs-lectoraat. Hij is in 2007  gepromoveerd aan de VU Amsterdam op een onderzoek naar de effectiviteit van fysiotherapeutische interventies bij patienten met nekklachten en een onderzoek naar klinimetrische eigenschappen van veel gebruikte testen en vragenlijsten bij patienten met nekklachten. In 2013 ontving hij de David Lamb Award voor dit onderzoek van de International Federation of Orthopedic Manipulative Physical Therapist (IFOMPT).
Hij werkt nog 1 dag in de week in de praktijk bij het Paramedisch Centrum Impact te Zoetermeer.

Dr. Jan-Paul van Wingerden

dr-jan-paul-van-wingerden

Jan-Paul van Wingerden promoveerde in 2009 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In zijn proefschrift ‘Functional Anatomy in Low Back Rehabilitation: Balance in the Biopsychosocial Model’ verdedigt Jan Paul van Wingerden het belang van functionele anatomie in de behandeling van chronische a-specifieke lage rug en bekkenklachten. Jan Paul van Wingerden is directeur van het Spine & Joint Centre in Rotterdam.

Dr. Jorn Hogeweg

dr-jorn-hogeweg

Jorn Hogeweg is directeur van het PELS instituut. Daarnaast is hij docent bij het Instituut voor Toegepaste Neurowetenschappen (ITON). Hij heeft jarenlange ervaring met begeleiding van mensen en weet hoeveel hobbels je soms moet nemen voordat je slaagt. Maar ook: hoe bevredigend het kan zijn als je je plek gevonden hebt. Sinds 1997 coördineert hij als trajectbegeleider de re-integratie trajecten van arbeidsgehandicapten, met name whiplash-patiënten (maar ook burn-out, rsi en chronische vermoeidheid). Hij is fysiotherapeut, neuropsycholoog en psychodramatherapeut. In 1995 promoveerde Jorn op pijndrempelonderzoek.

Dr. Lennard Voogt

dr-lennard-voogt

Lennard Voogt is fysiotherapeut en promoveerde in 2009 aan de Universiteit voor Humanistiek op het proefschrift ‘De ervaringswereld van patiënten met chronische pijn: een empirisch-fenomenologisch onderzoek’. Momenteel is hij werkzaam als hoofddocent Fysiotherapie op de Hogeschool Rotterdam als programma leider onderzoeksagenda ‘chronische musculoskeletale pijn in de fysiotherapeutische praktijk’. Lennard is ook lid van de onderzoeksgroep Pain in Motion.

Dr. Nathan Hutting

dr-nathan-hutting

Dr. Nathan Hutting is currently working as a physical therapist and manual therapist in a private practice and as a researcher at the HAN University of Applied Sciences, research group Occupation & Health. His current research topics include self-management, (work related) musculoskeletal disorders, pre-manipulative screening procedures and healthy living. He is also a board member of the Dutch Association for Manual Therapy (NVMT) and Member Organisation delegate of the Netherlands in the International Federation of Orthopaedic Manipulative Physical Therapists (IFOMPT).

 

Dr. Nick van der Horst

dr-nick-van-der-horst

Nick van der Horst behaalde zijn diploma fysiotherapie in 2007 aan de Hogeschool Utrecht. Hij werkte 10 jaar lang als sportfysiotherapeut/echografist/docent bij het Academie Instituut te Utrecht en daarna 2 jaar als sportfysiotherapeut en hoofd van de medische staf bij Go Ahead Eagles in Deventer. Momenteel is is Nick werkzaam bij de KNVB. Zijn onderzoeks-activiteiten zijn gefocust op de voetbal-medische zorg. In 2017 behaalde hij zijn doctoraal na het verdedigen van zijn proefschrift ‘Prevention of hamstring injuries in male soccer’.

Dr. Rob Langhout

dr-rob-langhout

Rob Langhout) is fysiotherapeut en mede-eigenaar van de Maatschap Fysiotherapie Dukenburg Nijmegen. Vanaf 1991 doceert hij wervelkolom onderwijs aan de SOMT University en het Nederlands Paramedisch instituut (NPi) te Amersfoort. De afgelopen 10 jaar legt hij zich toe op lies- en hamstring blessures in voetbal en atletiek. Hij analyseert met behulp van motion capture technologie de trap- en sprinttechniek van atleten om inzicht te krijgen in de aetiologie van sportblessures. Dit heeft geleid tot een uniek concept in onderzoek en behandeling van sport gerelateerde lies- en hamstring blessures. Hierover zijn een aantal publicaties verschenen. Tevens is hij spreker op diverse nationale en internationale symposia en congressen. In 2019 is Rob gepromoveerd op de complexiteit van liesblessures bij voetballers in Nederland.

Dr. Roger Kerry

dr-roger-kerry

Dr. Roger Kerry is Associate Professor in the Faculty of Medicine and Health Sciences at the University of Nottingham, UK. He is a Chartered Physiotherapist, and an honorary Fellow of the UK’s Musculoskeletal Association of Chartered Physiotherapists. His main clinical research interests have been in adverse events and physiotherapy interventions of the head and neck, particularly on the causal nature of the interventions. Roger is a member of several international working groups related to best practice for the management of head and neck pain. Roger is also undertaking research activity in the Philosophy of Science, investigating the nature of causation in evidence-based healthcare, and this was the focus of his PhD. He is well- published in these areas and has been an invited speaker at numerous international conferences. Roger has won several teaching awards, including two prestigious Lord Dearing Awards for Teaching & Learning following his work on the use of social media in education.

 

Dr. Sarah Michiels

dr-sarah-michiels

Sarah Michiels behaalde haar diploma kinesitherapie en manuele therapie (MSc.) respectievelijk in 2005 en 2008. In 2015 behaalde  ze de bijkomende titel van ‘Doctor in de medische wetenschappen’ met een proefschrift rond de rol van de fysiotherapeut bij het onderzoek en de behandeling van patiënten met cervicogene somatische tinnitus. Momenteel werkt zij als post-doctoraal onderzoeker aan het departement Revalidatiewetenschappen en kinesiterapie en het departement KNO, hoofd- hals pathologie en communicatiestoornissen van de Universiteit Antwerpen. Naast deze onderzoekstaken is zij ook betrokken bij het onderwijs rond musculoskeletale klachten en is zij als kinesitherapeut verbonden aan de dienst KNO van het Universitair ziekenhuis Antwerpen, waar zij instaat voor het onderzoeken en behandelen van patiënten met nek- of kaakgewrichtsgerelateerde pijn-, tinnitus- en duizeligheidsklachten.

Dr. Toby Hall

dr-toby-hall

Toby Hall is a Specialist Musculoskeletal Physiotherapist (as awarded by the Australian College of physiotherapists in 2007), graduating in the UK in 1985, followed by an MSc in 1996 and PhD in 2010. He holds the position of Adjunct Associate Professor at Curtin University. Toby has presented at many conferences, published many book chapters and published more than 90 peer-reviewed articles relating to cervicogenic headache, neural tissue disorders and other topics.

Drs. Eva Huysmans

drs-eva-huysmans

Eva studeerde in 2015 af als Master of Science in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Vrije Universiteit Brussel. Sinds november 2015 is zij werkzaam als doctoraatsonderzoeker binnen een project dat het effect van perioperatieve pijneducatie wil nagaan bij mensen die geopereerd worden omwille van lumbale radiculopathie. Naast haar onderzoeksactiviteiten is Eva ook actief als fysiotherapeut binnen de chronische pijnrevalidatie van het UZ Brussel.

Drs. Gerard van der Poel

drs-gerard-van-der-poel

Drs. Gerard van der Poel is inspanningsfysioloog/bewegingswetenschapper en docent in vele post HBO nascholingen voor fysiotherapeuten en bij verschillende Master Opleidingen Sportfysiotherapie. Gerard is tevens auteurs van meerdere Inspanningsfysiologieboeken.

Drs. Luuk Sietsma

drs-luuk-sietsma

Luuk Sietsma is manager psychomotorische therapie (Hogelschool Windesheim) en eigenaar van KwaTalent.

Drs. Patrick van der Molen

drs-patrick-van-der-molen

Patrick van de Molen is neuropsycholoog, sportpsycholoog, bewegingswetenschapper en fysiotherapeut

Drs. Pauline Fellinger

drs-pauline-fellinger

Pauline Fellinger heeft eerst de ALO gedaan en daarna Bewegingswetenschappen gestudeerd. Haar werk als psychomotorisch therapeute heeft Pauline jarenlang met veel plezier en zingeving uitgevoerd in de volwassen psychiatrie en de kinderrevalidatie. Daarna is zij gaan lesgeven op de HBO- en de Masteropleiding voor PMT (Hogeschool Windesheim, Zwolle). Via deze weg heb ik veel ervaring opgedaan binnen een onderwijscontext.

Deze website maakt gebruik van cookies.
Door gebruik te maken van de website, geeft u ons toestemming voor het gebruiken van deze cookies. Lees hier de privacy verklaring.