Prettig Dichtbij Leren

Inloggen

Login

Hier kunt u inloggen op het platform om u in te schrijven voor een cursus. Uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft u eerder in een e-mail ontvangen.
Heeft u nog geen account? Deze wordt automatisch aangemaakt als zich voor de eerste keer inschrijft voor een cursus.


Facebook Twitter

Zoek & Filter

Toon/verberg zoekopties
 • Eindigt na
  .
 • Start voor
  .

Zoeken & inschrijven

Masterclass praktische vaardigheden onderste lichaamshelft

voor manueeltherapeuten en masters musculoskeletaal¹

Prijs: € 250,00
Prijs is inclusief: koffie/thee, fris, warme maaltijd
Discipline: Fysiotherapie
Accreditatiepunten: 7
Register: Kwaliteitsdeel CKR, Manueeltherapeut
Docent(en): Ruud Schuitemaker
 
Aantal dagen: 1
Startdatum: dinsdag 1 oktober 2019 van 13:30 tot 21:30 uur
 
Locatie: Theater Koningshof, Uiverlaan 20, 3145 XN Maassluis

¹Manueeltherapeuten (de lichting afgestudeerden tot ± 2006) en masters musculoskeletaal (de lichting afgestudeerden na 2006) worden in de tekst verder manueeltherapeut genoemd.

Deze masterclass zal volledig in het teken staan van het praktisch oefenen van manueel-therapeutische vaardigheden aan de onderste lichaamshelft.

    Beoordeling masterclass
    praktische vaardigheden 
    juni 2017

De ervaren docent Ruud Schuitemaker staat garant voor een dynamische en plezierige invulling van hoog niveau vanwege zijn lange praktijkervaring.

Hij demonstreert u een aantal technieken aan de lumbale wervelkolom, bekken, heup, knie, onderbeen, enkel en voet. Na elke demonstratie is er uitgebreid tijd om de techniek te oefenen onder deskundige begeleiding van de docent en extra assistentie. Natuurlijk krijgt u de kans om zelf met vragen te komen over bepaalde technieken die mogelijk wat bijschaving behoeven. Of misschien wilt u weten wanneer welke techniek het meest geïndiceerd is. Bent u bekend met de “24 uur regel” als evaluatiemiddel voor uw interventies?

Doelstellingen

Na het volgen van de masterclass heeft de manueeltherapeut met betrekking tot de onderste lichaamshelft (wervelkolom, bekken en extremiteiten)

 • de laatste kennis verworven over belangrijke vaardigheden voor de eerste lijn (lichamelijk onderzoek, mobiliseren, HVT-skills en oefenen)
 • vaardigheidstraining gehad in de belangrijkste interventies (onderzoek- en behandeltechnieken)
 • ruim voldoende mogelijkheid gehad om met vragen op het gebied van vaardigheidstraining naar voren te treden
 • bestaande kennis en vaardigheden bijgeschaafd
 • nieuwe kennis en vaardigheden opgedaan
 • kunt u door gebruik te maken van de 24 uur regel de gevolgen van uw technieken (beter) evalueren

Doelgroep

Manueeltherapeuten en masters musculoskeletaal

Aanvangsniveau

HBO-niveau

Studiebelasting

7 contacturen

Didactische werkwijze

Interactief college en oefenen

Studiemateriaal

Alle tijdens deze cursus gedemonstreerde technieken (ook de wervelkolomtechnieken) worden uitgebreid beschreven in het leerboek Extremiteiten, druk 12 (verschijnt juli 2019). Meer informatie: www.bsl.nl/extremiteiten-2019. De technieken worden op video gedemonstreerd op de bij dit boek behorende website: http://extremiteiten.extras.bsl.nl/         


Docent(en):
 • 190123_595_Ruud_Schuitemaker.2_150x200.jpgRuud Schuitemaker

  Ruud Schuitemaker is als fysiotherapeut en manueeltherapeut werkzaam bij Schuitemaker en Van Schaik te Amsterdam (www.fysio.net), docent manuele therapie, docent na- en bijscholing in NL, België en Duitsland en – samen met Dick Egmond - auteur van het standaardwerk 'Extremiteiten, manuele therapie in enge en ruime zin, 12e druk, BSL Houten 2019'. Hij is medeoprichter van het Schoudernetwerk regio Amsterdam (SNA) dat deel uitmaakt van Schoudernetwerken Nederland (SNN). Voor SNN heeft Ruud meegewerkt aan de Richtlijn Frozen Shoulder (2017). Zie www.schoudernetwerk.nl. Zijn praktijk werkt nauw samen met gespecialiseerde schouder-, heup- , knie- en wervelkolomorthopeden van – onder andere - het Amstellandziekenhuis, Spaarnegasthuis, AMC, OLVG Oost en West en diverse medical centres/klinieken in de regio Amsterdam. Binnen de Pluspraktijk van Ruud te Amsterdam (www.fysio.net) werken nog 7 gespecialiseerde therapeuten die regelmatig assisteren tijdens de vaardigheidstrainingen voor de onderste en bovenste lichaamshelft en cursussen over de schouderregio, de heup- en knieregio.

Deze website maakt gebruik van cookies.
Door gebruik te maken van de website, geeft u ons toestemming voor het gebruiken van deze cookies. Lees hier de privacy verklaring.